Links naar andere websites

 

Een impressie van Albi

Toeristische informatie

De volgende links zijn naar websites met toeristische informatie over de omgeving.

  • Albi is de hoofdstad van het departement du Tarn. Het heeft een mooi gerestaureerde oude stadskern. De kathedraal Sainte-Cecile is erg beroemd. Verder is er het museum Toulouse Lautrec met heel veel werk van deze bekende schilder.
    Voor meer toeristische informatie: Toeristische informatie Albi
  • Rodez is de hoofdstad van het departement de l'Ayveron. De stad ligt hoog boven de vlakte. De oude binnenstad is zeker de moeite van het bezoeken waard.
    Voor meer informatie: Toeristische informatie Rodez
  • In het departement du Tarn zijn er een groot aantal kleine plaatsjes die zeer de moeite waard zijn. Sommige hebben een oude stadskern bijvoorbeeld Cordes sur Ciel of Penne. Andere door hun ligging Ambialet of door hun natuurschoon Sidobre. Naar het zuiden de bergen met als belangrijkste plaats Lacaune. Wat verder weg naar het oosten natuurlijk de Gorges du Tarn, Verder het hoogste viaduct ter wereld Viaduct de Millau. Kastelen vindt je onder andere in Brousse le Chateau, Bruniquel en Puyelsi. Ook is het Chateau du Bosc, het kasteel waar de schilder Toulouse Lautrec is opgegroeid, is de moeite waard.
  • Verder is er natuurlijk de Galliac wijnstreek Vins de Gaillac met de hoofdplaats Galliac.
  • Voor de wereld beroemde Roquefort kaas kun je de kaas kelders in Roquefort bezoeken.
  • Voor zwemmen, kanoën, mountain biken, paardrijden, wandelen en andere activiteiten kun onder andere terecht in: Trebas, Villefranche de Pannat en de eerder genoemde plaatsen. Verder is er nog in Carmaux het activiteitenpark Cap Decouverte

Voor meer algemene informatie over het departement Du Tarn of L'Aveyron. Kies eerst voor Midi-Pyrénées, daarna voor het departement.

 

Chez Tim & Tracey

Hôtel du Pont

Hôtel du Pont

La bastide

Overnachtingen (Campings, Gîtes, hotels)

Er zijn vele mogelijkheden voor overnachtingen. Er zijn niet zo veel hotels in de buurt. Wel zijn er veel Gîtes, vaak ook in combinatie met een camping. De meeste campings zijn niet erg groot en alleen maar in het zomerseizoen geopend.

Gîtes en Chambre d'hôtes:

Hotels:

Campings:

Diverse

Sites met diverse informatie

 

 

Home